TUNIS 2018

sobota, ledna 26, 2019

Dovolená u moře,sluníčko,let letadlem a čas příjemně strávený s našimi příbuznými.Slova,která se mi vybaví z prázdnin 2018.




Minulý rok jsme poprvé navštívili moře a ani tento rok jsme se o tento zážitek nemohli ošidit.
Tedy 8.července 2018 začíná náš prázdninový příběh v Tunisu na Djerbě. Vstávali jsme v 2:30 ráno,protože nejbrzší vlak směrem na Prahu s přestupem v Pardubicích nám jel v 5:30.V Praze na letišti jsme obalili kufry ochrannou folií,sledovali jsme vzlétající a přistávající letadla,dojídali snídani a čekali na odbavení. 
Let trval 2 a půl hodiny.Z přistávání jsem měla obavy,když jsem z letadla viděla,že pod námi je voda.Nedošlo mi,že Djerba je ostrov.Přistáli jsme v pořádku a let byl příjemný.Jediné co mě udivilo,byla suchá a hnědá tráva a písek všude okolo přistávací dráhy. Na letišti stáli muži v uniformě se zbraněmi v ruce.Museli jsme vyplnit dotazník ohledně toho,že jsme turisté,aby nedošlo k nějakému nedopatření.Podobný výhled jako na letišti nás doprovázel po celou dobu,než jsme dojeli do našeho hotel.

Jen co jsme vystoupili z autobusu před naším hotelem Pallais des Iles, snesl se na nás těžký a teplý vzduch,na který jsme nebyli zvyklí.Ovšem zvykli jsme si rychle,na recepci jsme dostali klíčky od pokoje,ve kterém se nám líbilo,měli jsme výhled na místní ulici,která neměla příliš oslnivý vzhled.
Zato pohled na bazén ,za kterým stála bílá zeď byl nádherný.




















Nejdříve jsme hledali samé záporné věci.Nešel nám otevřít trezor,jídlo nám mnohdy nechutnalo,stoly byly špinavé.Ale chtěli jsme si dovolenou užít ,a tak jsme mysleli na ty pěkné věci.Moře bylo krásně čisté a teplé,dokonce jsme hledali mušličky.Nejlépe se nám hledalo,když jsme byli u moře hned zrána po odlivu moře,to jsme mohli jít kam jsme chtěli a voda byla pořád mělká.Obrovským zážitkem pro mě také bylo vidět velblouda naživo.


Jednou dopoledne jsme šli k moři.Leželi jsme na lehátku,povídali jsme si a najednou k nám někdo přišel,přestavil se nám,jmenoval se Youssef,zeptal se mě na jméno,potom se mě ptal ,jak se mám.Celou naši konverzaci jsme mamce a tetě překládala.Potom mi říkal,že pracuje v našem hotelu jako ochranka a že mě včera večer viděl na kameře.Mamka mě s ním na památku vyfotila,mysleli jsme si,že už ho nepotkáme....ale opravdu jsme si to jen mysleli.Druhý den jsme ho vůbec neviděla a bylo mi to i líto.Ale další den jsme šli k moři zase brzo ráno a já jsem doufala,že se potkáme.Všichni chodili do vody,ale já jsme se stále převalovala na lehátku a vyhlížela jsem ho.Najednou za mnou přišel animátor z našeho hotelu a povídal si se mnou.Mezitím okolo nás prošel Youssef. Animátor odešel a vystřídal ho(v tu dobu)můj oblíbený Youssef. Chtěl po mě Facebook,tak jsem mu ho dala,proč taky ne.....








Den před odjezdem jsme se šli podívat do obchodů naproti hotelu.Když jsme přešli silnici rozeběhli se za Matyáškem dva psi.Všichni křičeli a byli úplně v šoku,obchodníci hodili po psech kamen ,aby se rozutekli. Matymu se naštěstí nic nestalo.Nakoupili jsme suvenýry a šli jsme zpět do hotelu,cestou nás potkal Youssef,resp.jsme byli domluveni a zval mě na kafčo,ale já jsem se začínala bát,nesouhlasila jsem a po dlouhém rozmlouvání jsem s maminkou a ostatními odešla do hotelu.
Poslední den naší dovolené se blížil ke konci.Byla jsem domluvená s Youssefem,že se ještě rozloučíme,ale malý Maty mě nechtěl pustit samotnou a šel se mnou. Youssef napsal do písku číslo 2020,prý to je rok ,kdy se spolu vezmeme.Hodiny ukazovaly 10:55-čas odjezdu,naposledy jsme se objali a jela jsem.

Celou cestu jsem myslela na to jak to celé bude dál.Nejraději bych tam zůstala.Ale teď jsem ráda,že jsem doma a nemusím chodit v tom vedru v nějakém hábitu.A navíc v Tunisu se nesmí pít alkohol,to je pro mě opravdu nepřijatelné.Na celou dovolenou velmi ráda vzpomínám,i přes některé špatné nedohody s hotelem a už se těším až naše parta někam vyrazí příště!

You Might Also Like

0 komentářů

Děkuji za komentář♡